Add new comment

محمدمهدی ربانی

Fri, 07/26/2013 - 04:30

با سلام
وجود نقاط ضعف 1 و 2 بسیار جالب به نظر می‏رسد. به نظر می‏رسد این دو نقطه ضعف برای تمام شرکت‏های «جذاب از نقطه نظر کارمندان» وجود داشته باشد.
1- تعادل بین کار و زندگی: هر فردی برای «کار» و «زندگی» از منبع مشترک «زمان» استفاده می‏کند. طبق آرکتایپ منبع مشترک در تحلیل دینامیکی سیستم‏ها، اگر فردی از کار خود نتیجه بهتری بگیرد، زمان بیشتری را به کار اختصاص خواهد داد و این زمان بیشتر موجب بهبود نتایج کار و افت نتایج زندگی خواهد شد. در نتیجه تعادل کار-زندگی به هم خواهد خورد (شرکت بسیار مطلوبی که تنها 8 ساعت در روز در آن کار کنیم و سپس بدون مشغولیت ذهنی آن به زندگی بپردازیم به سختی قابل تصور است).
2- تعداد جایگاه‏های شغلی در رده‏های بالای سازمان محدود است. این جایگاه‏ها به وسیله عواملی مانند ارتقا و ترک سازمان فرد قبلی خالی شده و آماده جذب فرد دیگری خواهند شد. در سازمان‏های مطلوب از نقطه نظر کارکنان نرخ استعفا و ترک کار پایین است و در نتیجه جایگاه‏های موجود در رده‏های بالایی سازمان کمتر برای ارتقای عمودی آماده خواهند شد. در نتیجه در این سازمان‏ها نرخ ارتقای عمودی پایین خواهد بود.
با فرض صحیح بودن استدلال‏های ذکر شده (که به دست آوردن صحت آن‏ها نیاز به تحقیق و بررسی دارد)، به نظر می‏رسد مزیت‏های «رشد عمودی مناسب و تعادل کار و زندگی» و مزیت «مطلوبیت عمومی شرکت از نظر کارکنان» مزیت‏هایی ناسازگار هستند و نمی‏توان شرکتی داشت که تمام مزایا را توامان داشته باشد.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.